Tradicionalni stil osigurava udobnost i ušuškanost doma. Namještaj je najčešće konstruiran od tamnog drveta i fino obrađenih detalja, iako ni svjetlije vrste drveta nisu isključene, pa čak i kombinacije različitih vrsta drveta.
Zaobljene linije dosta su česte. Udobne sofe, naslonjači s visokim uzglavljem, masivni stolovi, lampe od kovanog željeza ili mesinga, stakleni, platneni ili abažuri od porcelana, svijecnaci... Sve nabrojeno nesumnjivo ima dušu i neku svoju priču.

Guste zavjese u dva sloja, od kojih je prvi tu da zaštiti od pogleda a propusti svjetlost, a drugi sloj je od gusto tkanog materijala koji će vam osigurati mrak poput zatvorenih zastora ukoliko želite potpunu intimu. Veliki izbor uzoraka materijala dozvoljen je u ovome stilu. Od floralnih motiva printova, preko toniranih linija i reljefnih tkanina, od damasta do pamuka.
Značajan interijerski detalj ovog stila jest fini uzorak dekora, koji bi se mogao ponavljati na različitim predmetima, u različitoj kombinaciji boje. Ipak, nemojte pretjerivati sa bojom, 3 različite boje su u potpunosti dovoljne. Mozete samo koristiti različite tonove tih boja.

Tamnije boje zidova, kao sto su tamno zelena i tamno crvena dodat ce formalnu crtu ovom stilu, dok ce svjetlije, kao bijela, krem i sl. osvježiti takav interijer i usmjeriti ga ka suvremenom stilu.
Tradiconalni stil prihvaća umjerenu mješavinu drugih stilova, koji moraju biti koordinirani u tom slučaju.

SAVJETI:

• Opći plan trebao bi biti vrlo koordiniran, ali ne odveć usklađen, pošto bismo time izgubili ljepotu tradicije, koja sama po sebi sadrži mješavinu različitosti.
• Antikviteti ili reprodukcije antičkih djela odlično se uklapaju jer su tipičan osvrt na prošlost.
• Razmislite o dodavanju nekoliko predmeta suvremenog stila za podsjecanje da ipak živite u suvremenom svijetu. Na primjer, suvremena neuramljena umjetnička slika koja bojama korespondira s prostorom može biti jako primamljiv dio vašeg prostora, koji će ga sa sigurnošću oživjeti.

interijeri: tradicionalni stil interijeri: tradicionalni stil

Izvor: interijeri.hr

Subscribe