Pogledajte fotografije tropskih destinacija, i sigurno ćete osjetiti inspiraciju koja će vas odvesti na pravi put prilikom preuređivanja. Razmišljajte o tome što bi ste radili da se tamo nalazite i kakav je način života ljudi koji žive u takvom okruženju.

Za polaznu točku uzmite neku neutralnu boju, pošto će kasnije uslijediti vatromet jarkih akcenata kao što su boje tropskog voća, mora, palmi i sunca. Zidovi bojeni u pješčane tonove ili bijelu boju mogu biti dobar izbor za prizvuk plaže, pa cak i foto tapeta na suprotnom zidu s motivom mora. Ukoliko ste spretni, umjesto tapeta možete i oslikati taj zid. Cilj je da se ovdje uspostavi svijetla i živahna atmosfera.

Drugi pristup može biti korištenjem toplijih boja ako biste željeli orijentirati Vaš tropski interijer prema nekom drugom egzotičnom, "zacinskom" otoku, kao što su otoci Istočne Indije. Zidovi bojeni u boju cimeta ili muškatnog oraščića, na primjer, mogu biti savršen izbor. Za naglašavanje boje pokušajte s tonovima dragulja kao što je smaragd.
Teksture i drvo igraju veliku ulogu u dizajnu interijera tropskog stila. Tkani elementi poput ratana (namještaj ispleten od pruća) odlično funkcioniraju. Tikovina i bambus takodjer će odigrati značajnu ulogu.

Kada odabirate tkanine, neka budu od vlakana poput pamuka, lana i svile. Dok zamišljate ili gledate slike tropskog ambijenta, vjerojatno vidite i lepršave poluprozirne zastore? Oni su neizostavni element ovog stila. Koristite gaze velikih dimenzija umjesto zavjesa, ili ih okačite za strop iznad kreveta, tako da slobodno padaju i čine baldahin. Ukoliko je Vaš prostor otvoren, takvim tkaninama (a zasto ne i svilenim) možete postići odvajanje dvije prostorije. To potiče jednostavan, veseo ugođaj. Na prozore, umjesto zavjesa, možete staviti i rolo zasjenjivače od bambusa, a detalji od bambusa trebali bi se često pojavljivati u vašem interijeru, od podnica, preko ukrasa, do setova za jelo.

Tropsko bilje i cvijeće, kao na primjer palme i orhideje, svakako se trebaju naći u vašem domu. Ukrasi oblika koralja, školjki, kamenčića... Ako želite ići na potpuni doživljaj, dodajte drvene grede u intervalima preko stropa, ili prekrijte strop potpuno sa rolama bambusovog šiblja ili trstike, koje se lako mogu nabaviti kod nas, a prodaju se kao role za ograđivanje.

SAVJETI:

• Drveni ili popločani podovi izgledaju najbolje u tropskim interijerima. Koristite prirodne tkanine kao prekrivače.
• Ventilator na stropu doprinosi tipičnom tropskom ugođaju, a iznenadit ćete se kako je koristan u ljetnim mjesecima.
• Kao stol za kavu možete koristiti lakirano deblo stabla, a na njega postavite tropsko voće kao što je ananas, avokado, papaja, banane,...
• Ako još i nabavite neku tropsku pticu i postavite je uz vašu veliku palmu, prijatelji će početi k vama dolaziti na godišnji odmor.

interijer: tropski stil namjestaj: tropski stil interior: tropicl style furniture

Izvor: interijeri.hr

Subscribe