Stil 50-ih najbolje se uklapa u otvoren prostor s jednostavnim, čistim linijama, bez drvene stolarije i s obiljem prirodne svjetlosti. Za postizanje ovakvog ugođaja nije Vam potrebno bogatstvo.
Obojite zidove u bijelu boju, neki od njih može biti i u jarkoj, čistoj boji. Upečatljiva tapeta s krugovima, na primjer, može zamijeniti boju na jednome zidu. Objesite na njih uokvirene plakate, reklame i isječke iz stripova.
Prekrijte pod tapisonom od zida do zida. Kombinacija crnih i bijelih pločica je također dobrodošla. U dnevnom boravku na njih možete postaviti crveni, plavi ili žuti tepih s klasičnim geometrijskim motivom tih godina, a u kuhinji čak i linoleum.

Unesite stol kromiranih nogu i detalje u crvenoj, limun žutoj ili plavoj boji. Namještaj od iverice, lakiranog medijapana, šperploče ili plastike pristupačnih je cijena i lako se pronalazi u trgovinama. Retro kućanski aparati u doprinijet će isticanju ovog stila.
Danas se može kupiti mnoštvo kopija dizajnerskog namještaja iz tog vremena. Dovoljna je jedna upečatljiva fotelja u Vašem dnevnom boravku da bi se skrenula pažnja na ovaj stil, kao i nekolicina detalja kao sto su retro satovi, samostojeća vješalica za kapute, podne lampe, žičane skulpture, i velike pepeljare od keramike u zelenoj ili narančastoj boji.

retro-50s-interior-design-style stil-50-tih 50s-style-interijer namjestaj: retro-stil

Izvor: interijeri.hr

Subscribe