Arts & Crafts ili Umjetnost & Obrt

Drvo je obrađeno tako da do punog izrazaja dođe njegova lijepa struktura, a kada je bojeno, onda je to veoma tankim slojem, kroz koji se nazire struktura drveta. Naglasak je na urednosti, te su posljedica toga ugradbeni ormari, s mnoštvom pregrada i ladica. Prepoznatljivost ovog stila jesu i pričvršćene lajsne duž zidova s mnoštvom držača o koje se može zakačiti sve i svašta, od odjeće, preko metle i kuhinjskog posuđa, do stolica.
Lampe su najčešće staklenih abažura, geometrijskih oblika. Ogledala i okviri slika ravnih su linija, kao i nenametljive zavjese.
Podovi, osim drvenih, mogu biti i od pločica ili drugih prirodnih materijala.

SAVJETI:

• Potražite drveni namještaj koji je ravnih linija i jednostavne izvedbe. Ukoliko imate prostora za ugradbeni ormar, umjesto danas popularnih kliznih stijenki, napravite klasična ormarska vrata u kombinaciji s vidljivim ladicama. Zašto ne i dvoja vrata različitih dimenzija i nekoliko ladica također različitih dimenzija?
• Tepih moze imati jednostavan geometrijski motiv u jarkim bojama. Možda jedan takav imate na tavanu, od mame ili bake, a niste ni svjesni toga. Kao uzorak mogu se pojaviti i stilizirani etno motivi.
• Odaberite paletu smeđih tonova za autentičniji izgled.
• Tiffany lampe se odlično ovdje uklapaju, naročito ako imaju trokutni ili četverokutni uzorak. Od ostalih dekorativnih stvari, postavite samo one koje imaju upotrebnu namjenu.

arts & crafts arts and crafts arts & crafts

Izvor: interijeri.hr

Subscribe