Simetrija, luksuzni materijali kao sto su mramor i pozlata, stupovi, anticki kipovi... neke su od odlika ovoga stila.
Boje interijera inspirirane su prirodom. Razni žuti, plavi zeleni, smeđi tonovi, kao i nježnije i prigušenije boje terakote, sive i ružičaste. Dodavanje crne u akcentima na određenim mjestima, istaknut će karakteristike ovoga stila.

Korištenje klasičnih ukrasa veoma je poželjno da bi se postigao željeni efekt. Zajedničko za grčki i rimski stil jesu kolumne, poprsja i urne. Obelisk i drugi egipatskom kulturom inspirirani dizajnerski elementi takodjer se mogu koristiti.
Drevni motiv može biti ubačen u dizajn kroz ukrasni pribor ili kao pažljivo odabrani uzorak tapeta na zidovima, na primjer. Gipsane bordure izvrsno se uklapaju u ovaj stil.

Tkanine koje se koriste su elegantne i uzdržane, bez namjetljivih ornamenata. Pamuk, platno i baršun su uobičajeni primjeri. Ako želite da tkanine budu upečatljivije, odaberite svilu ili taft.
Prirodne podnice od drveta, kamena ili mramora najbolje se uklapaju.

SAVJETI:

• Neka fokus bude na simetriji. To je ključ i polazna točka ovoga stila. Neophodna je ravnoteža koju simetrija osigurava.
• Gipsane bordure na zidovima ili stropu, kao i linije neutralnih boja na zidovima ili draperijama.
• Stvaranje geometrijskih uzoraka u podu od kamenih ili mramornih podnih pločica.
• Prekrijte krevet velikom tkaninom od prirodnog materijala koja ima isprintan ili tkan klasični grčki uzorak - meandar na rubovima (viđali ste ga kao česti uzorak na modelima modne kuce Versace i njihovim reklamnim kampanjama).
• Kada koristite bijelu boju, neka ona bude prljavo bijela ili svijetla krem, kako bi ugođaj bio autentičniji. Ukoliko želite moderniji ugođaj, čista bijela doprinijet će tome.

klasicni interijer klasični dizajn classic style

Izvor: interijeri.hr

Subscribe