Iako je poznati švedski proizvođač namještaja IKEA svoj dolazak u Hrvatsku najavio još davne 2000. godine, dok je 2008. kupljeno zemljište u Rugvici, tek ove godine IKEA podnosi zahtjev za građevinsku dozvolu za izgradnju dugo očekivane robne kuće u blizini Dugog Sela. Izmještanje naplatnih kućica kod Ivanje Reke već je u tijeku, a počeli su i radovi na pristupnoj cesti te se rok za otvaranje predviđen krajem 2013. godine više ne bi trebao probijati, kazao je glasnogovornik Ikeine hrvatske podružnice Igor Štefanac za Jutarnji.hr

Ikea
(Photo credit: Wikipedia)
IKEA stiže u Zagreb: Više od tisuću molbi za 250 radnih mjesta (Jutarnji.hr): "Švedski div u proizvodnji namještaja planira do 2020. svojih 300-tinjak trgovina u 26 zemalja pridodati još 100-tinjak novih. Iako je 86-godišnji osnivač i vlasnik Ikee Ingvar Kamprad nedavno objavio da trojici sinova prepušta aktivniju ulogu u kompaniji, procjenjuje se da vremešni Šveđanin, stalni milijarder na Forbesovoj listi, još ima zadnju riječ u donošenju svih ključnih odluka."

Dakle, za nabavku IKEA-inog namještaja dopadljivog dizajna, solidne kvalitete materijala i, navodno, besprijekorne usluge u trgovinama, te odličnog odnosa cijene i kvalitete, vrijedi još malo pričekati.

Subscribe